Verse boerenkool koken

Wat is er nu lekkerder dan de verse boerenkool koken

Bereiding U kunt verse boerenkool gebruiken waar de vorst is over gegaan. Ook is in de winkel meestal voorverpakte boerenkool. De verse boerenkool van de stronk halen. Was de boerenkool in koud water en doe er een mespuntje zout bij. Laat dit ongeveer 10 minuten staan. Het koken. De verse boerenkool koken kan al, ongeveer, in 15 minuten. Wilt u het minder rauw eten, dan kunt u het 30 minuten koken.

Ingrediënten

Plaats op de boerenkool een rookworst en doe een deksel op de pan. Zo kan de rookworst gelijktijdig gaar worden.
Een mespuntje zout toevoegen is al voldoende. Ook kunt u verse boerenkool koken en op smaak maken door er mosterd bij te doen.

Aardappelen

De geschilde aardappelen kunt u ook direct mee koken. Zo kunt u alles in één keer stampen en hebt u een heerlijke stampot boerenkool. Gehaktballen en jus. Om het geheel af te maken kunt u zelf gehaktballen maken. Braad de gehaktballen ongeveer 5 minuten en laat ze daarna 10 minuten garen. Een aanrader is om er wat ketchup op te doen. De jus die hierbij vrij komt is lekker bij de stampot. Zo blijft verse boerenkool koken een feest.